Reserveren?

Wilt u reserveren? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0413 – 36 30 44. >>

Een vernieuwde kaart

Bekijk ook eens onze selectie van diverse heerlijke gerechten die met de grootste zorg zijn bereid. >>

Bedrijfsuitje?

Wij hebben een tweetal bijzondere samenstellingen van een menu voor u en uw gasten! >>

Menukaart

In deze vernieuwde menukaart vindt u een selectie van diverse heerlijke gerechten, die met de grootste zorg zijn bereid. U kunt hier genieten van een lunch, diner, een avondje borrelen in ons bruin café of feesten in de brasserie. Ook in onze nieuwe kookstudio kunt u terecht voor een ontspannen avondje koken en genieten van de door uzelf bereidde gerechten. Kortom, De Gouden Leeuw is in de jaren uitgegroeid tot een mooi, warm horecabedrijf waar wij u graag gastvrij ontvangen.

Donkers Dis:

horecaspecial_degoudenleeuw

Wanneer je bij De Gouden Leeuw in Veghel eet, weet je precies waar de Gouden Dis op je bord vandaan komt. Het restaurant dat al meer dan honderdvijftig jaar bestaat, serveert Donkers koe uit Mariaheide. Niets van de koe wordt verspild, eigenaar Alex van Rossem vindt verspillen zonde: ”Er zijn mensen die geen eten hebben, we moeten dus op een verantwoordelijke manier met ons eten omgaan.” Alex spreekt vol passie over de gerechten die bij De Gouden Leeuw op het menu staan en natuurlijk over de Gouden Dis en Donkers Koe. 


Vlees van Donkers Koe

Wij serveren Donkers Koe, (h)eerlijk vlees uit Mariaheide. We gaan op een verantwoordelijke manier om met ons vlees. Niets van de koe wordt verspild. Ieder stukje van Donkers Koe wordt zo lekker mogelijk bereid! Vlees van Donkers Koe komt uit de Dry aged kast.

DONKERS RIB - 100 gram, van de grill €9,50

ENTRECOTE- 100 gram, van de grill €11,50

RIB EYE - 100 gram, van de grill €11,50

T-BONE STEAK - 100 gram, van de grill €9,50

VLEESPLANK P.P. - te bestellen vanaf twee personen €24,50

* Gewichten zijn afhankelijk van de grootte van het stuk vlees

Soepen

BOSPADDENSTOELENSOEP – met truffelschuim €6,75

UIENSOEP - gekarameliseerde ui en kaascroutons €6,50 

TOMATENSOEP - met bosui en croutons €5,50

SEIZOENSSOEP - Vraag onze bediening naar de seizoenssoep €5,50

BISQUE D’HOMARD – stukjes kreeft in cognac €11,50 

Wijnadvies: Jean Leon Chardonnay

Voorgerechten

CHAMPIGNONPOTJE – met spekjes, Jus de Veau en room €9,50 

WILD KROQUETTEN – met preiselbeeren truffelmayonaise €12,50

PITTIGE GARNALEN – met tomaat, knoflook en bosui €12,50 

RUNDERCARPACCIO – met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en pijnboompitten €13,50 

HERTENCARPACCIO – met cranberries  €14,50 

ROODBAARSCARPACCIO – met rode peper, venkel, dille en komkommer €13,50 

VOLENDAMMERTJE – gerookte paling, zalm en Hollandse garnaal €14,50

Wijnadvies: Mirassou Chardonnay

WILDE HOUTDUIF SALADE – met compot van cranberries €14,50

1/2 DOZIJN ESCARGOTS – met kruidenboter €9,50 

GANZENLEVER – met blini’s, appeltjes en port €18,50 

Wijnadvies: Trimbach Pinot Gris Reserve

KALFSZWEZERIK – met spinazie en Jus de Veau €19,50 

BIEFSTUK TARTAAR – gepocheerd ei met tafelzuur dressing €13,50 

OESTERS – citroen, frambozenazijn en peper of Nam Kee of gegratineerd met kaas per stuk €2,50, 6 stuks €14,50

Wijnadvies: Marquès de Riscal
 
* Al onze voorgerechten worden geserveerd met heerlijk afgebakken brood en een dipsaus

Hoofdgerechten Vlees

RUNDERSCHNITZEL – met gegrilde groenten en roseval aardappeltjes €18,50

HERTENRUGFILET – met puree, groenten met een zoete wild jus €24,50

TOURNEDOS – Jus de Veau €25,50 optioneel Rossini + €5,00

Wijnadvies: Carnivor

KIP VAN DE GRILL – kippendijen met groenten van de grill €17,50 

BIEFSTUKPUNTJES STROGANOFF – met rijst, paprika, champignons en room €18,50 

HOLLANDSE BIEFSTUK – 200 gram klassieke stijl met friet en sla €18,50 

HAZENPEPER – met puree peer €18,50 

BIEFSTUK TARTAAR – gepocheerd ei met tafelzuur dressing €18,50

DONKERS BIERSTOOF – stamppotje €17,50 

SPARERIBS – van de grill €19,50

VARKENSHAAS MEDAILLONS – met serranoham, mozzarella en champignon roomsaus €21,50 


Hoofdgerechten Vis

TONIJN NICOISE – met kappertjes, ansjovis, knoflook en balsamico €23,75 

Wijnadvies: Drouhin Côte de Beaune

KABELJAUW - met gamba’s en kruidenrisotto  €22,50

Wijnadvies: Trimbach Pinot Blanc

HELE KREEFT - met kreeftenboter €36,50 

Wijnadvies: Marquès de Riscal

SURF & TURF – combinatie van kreeft en ossenhaas €27,50 

Wijnadvies: Trimbach Pinot Gris

NOORDZEETONG – met ravigottesaus 350 gram €28,50 - 700 gram €38,50

Wijnadvies: Mirassou

Vegetarisch

RISOTTO TRUFFEL – gebakken paddenstoelen, truffel en notensla €18,50 

RISOTTO BLAUWSCHIMMELKAAS – met peer en walnoot €16,50 

RAVIOLI QUATTRO FORMAGGI – met spinazie en groenteschuim €14,50

CANNELLONI – met spinazie, ricotta en tomaat €16,50


Kinderkaart

PASTA BOLOGNESE – met ballen €8,50

VISSTICKS – aardappelpuree en verse groenten €12,50 

SNACKS & FRIETJES – met appelmoes €7,50

PANNENKOEK – met suiker en stroop €6,50 

VANILLE IJSBEKER – Lekker en leuk om mee naar huis te nemen! €5,00


Desserts

DESSERT VAN DE CHEF – surprise dessert €8,50 

TARTE TATIN – appel met een laagje gekaramelliseerde suiker €8,25 

CRÈME BRÛLÉE – met citrus en bloedsinaasappelijs €7,00 

DAME BLANCHE – met chocoladesaus en slagroom €6,50 

CAFÉ GLACÉ – met hazelnootschuim €7,50 

KAASPLATEAU – met oude kaas, schimmel kaas en zachte kaas €12,50 

Gecombineerd met een glaasje port €3,00 of met een dessertwijn: Beaumes de venise €5,50 of Muscato d’Asti €4,25
 

Koffie/Digestieven

KOFFIE  €2,25

ESPRESSO €2,25

DOPPIO - Dubbele espresso €2,50

CAPUCCINO - Gestoomde melk €2,25

VERSE MUNTTHEE - Met honing €2,75

IRISH COFFEE – met Jamesson en slagroom €5,50 

FRENCH COFFEE - met Grand Marnier en slagroom €5,50 

SPANISH COFFEE - met Tia Maria en slagroom €5,50 

ITALIAN COFFEE - met Disaronno en slagroom €5,50 

de Gouden Leeuw koffie €6,50 250 gram, vers gebrande koffie, 100% arabicabonen voor thuis! Alleen hier verkrijgbaar

VRAAG NAAR  ONS RUIME ASSORTIMENT WHISKEY´S, LIKEUREN EN COGNAC