Reserveren?

Wilt u reserveren? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0413 – 36 30 44. >>

Een vernieuwde kaart

Bekijk ook eens onze selectie van diverse heerlijke gerechten die met de grootste zorg zijn bereid. >>

Bedrijfsuitje?

Wij hebben een tweetal bijzondere samenstellingen van een menu voor u en uw gasten! >>

Menukaart

In deze vernieuwde menukaart vindt u een selectie van diverse heerlijke gerechten, die met de grootste zorg zijn bereid. U kunt hier genieten van een lunch, diner, een avondje borrelen in ons bruin café of feesten in de brasserie. Ook in onze nieuwe kookstudio kunt u terecht voor een ontspannen avondje koken en genieten van de door uzelf bereidde gerechten. Kortom, De Gouden Leeuw is in de jaren uitgegroeid tot een mooi, warm horecabedrijf waar wij u graag gastvrij ontvangen.

Donkers Dis:

horecaspecial_degoudenleeuw

Wanneer je bij De Gouden Leeuw in Veghel eet, weet je precies waar de Gouden Dis op je bord vandaan komt. Het restaurant dat al meer dan honderdvijftig jaar bestaat, serveert Donkers koe uit Mariaheide. Niets van de koe wordt verspild, eigenaar Alex van Rossem vindt verspillen zonde: ”Er zijn mensen die geen eten hebben, we moeten dus op een verantwoordelijke manier met ons eten omgaan.” Alex spreekt vol passie over de gerechten die bij De Gouden Leeuw op het menu staan en natuurlijk over de Gouden Dis en Donkers Koe. 

Speciaal aanbevolen:

 

Biefstuk tartaar______________________ voor € 13,50 hoofd € 18,50

Gepocheerd ei-tafelzuur-dressing

“Donkers bierstoof”___________________________________ € 17,50

Stampotje

Spareribs_________________________________ € 19,50

de lekkerste!

 

Gewoon Gezellig menu’s

3 gangen; € 24.50 – 4 gangen; € 29.50–  5 gangen; € 34.50

Voor

                       TARTAAR VAN ZALM___________________TARTAAR VAN RUNDVLEES

Zure room Forel eitjes                                               Gepocheerd ei

Soep

BOSPADDENSTOELENSOEP_____________COURGETTESOEP

amandelkoekjes                                       spekjes-room

tussen

GEBRADEN KWARTEL  ____________ OP DE HUID GEGRILDE VIS

Spinazie-pijnboompitten-rozijnen                         groene kruiden risotto

Hoofd

RUNDERSNITZEL_______________GEPOCHEERDE HEILBOT.

gegrilde groenten roseval aardappelen                      Verse groenten knoflookaardappelpuree

Na

HUISGEMAAKTE TIRAMISU_______WARMBOSVRUCHTENTAARTJE


Voorgerechten

VOLENDAMMERTJE €14,50 gerookte zalm-paling-Hollandse garnalen

CHARCUTTERIE €9,50 van slager “Dirk”uit Vorstenbosch

WILDCROQUETTEN €12,50 preiselbeeren-truffelmayo

CARPACCIO €13,50 aceto balsamico-amandel-peccorino

VITELLO TONATO €13,50 kalfsmuis- tonijnmayonaise

PITTIGE GARNALEN € 12,50 rode peper-knoflook-groenten

SALADE GEFRITUURDE CAMEMBERT €11,50 krokant-dressing

CHAMPIGNONPOTJE “CAFÉ DE PARIS” € 8,50 wereldberoemde boter

OESTERS;

per stuk €2,50 OF 6 stuks  €14,50 Citroen frambozenazijn en verse peper- Nam Kee

ESCARGOTS  €9,50 Kruidenboter

GANZENLEVER  €18,50 blini-portjus-appeltjes


Soepen

BOSPADDENSTOELENSOEPSOEP €6,75 truffelschuim

BISQUE D’OMARD €11,50 Met kreeft en cognac 

                                                   UIENSOEP €6,50 Met gekarameliseerde ui en kaascrouton

TOMATENSOEP €5,50 Vegetarisch en verse kruiden


Hoofdgerechten Vlees

KIP VD GRILL  €17,50 groentenspies

GECONFIJTE EENDENBOUT €19,50 pastinaakcreme-preiselbeerenjus

BIEFSTUKPUNTJES ‘TERIYAKI’ €18,50 taugé-ketjap-tomaat

RUNDERSNITZEL  €18,50  mousseline van wild

ENTRECOTE  VD GRILL 200 GR  €24,50 Gegrild met kruidenboter

HOLLANDSE KOGELBIEFSTUK  €18,50 Klassieke stijl met friet en salade

TOURNEDOS   €25,50 jus de veau (optioneel rossini) Supl €5,00.


Hoofdgerechten Vis

SURF & TURF € 27,50 Combinatie van kreeft en ossenhaas

TONIJN NICOISE  € 23.75 courgette-paprika-limoen

HELE KREEFT  €28,50 kreeftenboter

KABELJAUW EN GAMBA  €22,50 kruidenrisotto

NOORDZEETONG  350 gr  €26,50 700gr  €38,50

Met ravigotte saus


Vegetarisch

RISOTTO €14,50 gebakken paddestoelen-truffel-notensla

SPINAZIE CANNELLONI MET PARMEZAANSE KAAS €13,50 pijnboompitten-tomaat-mascarpone


Desserts

DESSERT VAN DE CHEF  € 8,50  verassing

TARTE TATIN  € 8,50  appel-korst-caramel

CAFE GLACE  € 7,50 hazelnootschuim

CHOCOLADE TRIO € 7,50 mousse-ijs-brouwney

DAME BLANCHE €6,50

CREME BRULEE  €7,50 citrus

KAAS PLATEAU €12,50

Gecombineerd met een glaasjeport €3,00 of met een Dessertwijn; ‘Beaumes de Venise’€5,50 of ‘Muscato d’Asti €4,25’.


KINDERKAART

PASTA MET BALLEN €8,50

VISSTICKS €8,50 Met puree en verse groenten

SNACKS MET FRIETJES  €7,50 En appelmoes

PANNENKOEK €6,50 Met suiker en stroop

VANILLE-IJS BEKER €5,50 Lekker en leuk om mee naar huis te nemen


 

Koffie/Digestieven

KOFFIE  €2,25

ESPRESSO €2,25

DOPPIO €2,50 Dubbele espresso

CAPUCCINO €2,25 Gestoomde melk

VERSE MUNTTHEE €2,75 Met honing

IRISH COFFEE €4,50 Met Famous Grouse en slagroom

FRENCH COFFEE €4,50 Grand Marnier en slagroom

SPANISH COFFEE €4,50 Met Tia Maria en slagroom

ITALIAN COFFEE €4,50 Met Disaronno en slagroom

VRAAG NAAR  ONS RUIME ASSORTIMENT WHISKEY´S, LIKEUREN EN COGNAC